Vi hjälper er att fixa rören. Kontakta oss så gör vi en inspektion och ser vad ni behöver för att lösa ert stopp. Kanske behöver ni en stamspolning för att ordentligt rengöra rören. Är er fastighet äldre kan ett stambyte vara aktuellt. 

Kontakta oss

Snabb & prisvärd service

Vi har egna spolbilar som har möjlighet att rycka ut på kort varsel för att hjälpa dig med stamspolning eller att lösa problem med avloppet.

Erfarna & professionella

Alla våra medarbetare innehar adekvata certifikat och utbildningar. Vi är även försäkrade för att skydda dig som kund ifall att olyckan skulle vara framme.

Hjälp hela vägen

Är ni en BRF eller förening som är i behov av ett stambyte? Vi hjälper er från projektering till renovering och nya stammar. Kontakta oss för fri offert.

Spolbil Botkyrka

När du behöver en spolbil i Botkyrka för högtrycksspolning av avlopp ska du höra av dig till oss. Vi är ett vvs-företag med många års erfarenhet och våra duktiga rörmokare kan snabbt ge dig rätt hjälp med allt som gäller rör och avlopp.

Avloppsrensning är ett arbete som de flesta gärna undviker att göra själva och därför någonting som lätt skjuts upp tills problemet är akut.

Det är bättre, både för din stressnivå och för dina rör, att ta hand om rören med regelbundet underhåll i form av högtrycksspolning och förebyggande rensning av vattenlås och avlopp. Hör av dig till oss så skickar vi en spolbil till dig, vart som helst i Botkyrka.

Stamspolnings bil på gata

Spolbil

En spolbil är utrustad med allt som behövs för att åtgärda problem med avlopp och rör. Våra spolbilar i Botkyrka är alltid bemannade med erfarna rörmokare och rörjouren är tillgänglig dygnet runt för att hjälpa dig när du har akuta problem med stopp i avlopp och vattenlås.

Med högtrycksspolning går det att lösa även de värsta propparna och att skölja bort avlagringar och smuts som med tiden kan ansamlas i ditt avlopp.

Inspektion av era avlopp och rör

Att ta in en spolbil och spola rent alla avlopp med högtryck är en bra början på ett bättre avlopp, men passa gärna på att även göra en inspektion av rören när du ändå har rörmokare på plats.

Genom att gå in med kamera och filma rören från insidan går det att få en klar uppfattning om skicket på ditt avlopp och det är ett oslagbart sätt att upptäcka eventuella problem med rören i tid, innan de börjar läcka och orsaka dåligt lukt och fuktskador.

Om du befinner dig i Botkyrka kan du ringa efter våra spolbilar och få hjälp med hela arbetet vid ett tillfälle. Våra rörmokare har jour och är alltid tillgängliga för att lösa vvs-problem.

Hur går en högtrycksspolning till?

Vid en högtrycksspolning öppnar vi dina avloppsrör och matar in en spolslang som sköljer ur rören med hett vatten under högt tryck.

Oftast kan vi använda befintliga rensluckor som normalt monteras när avloppen installeras, men om rensluckor skulle saknas eller vara oåtkomliga kan vi lösa det genom att montera nya i samband med vårt besök.

När vi spolar dina avlopp går vi igenom alla rörstammar och spolar oss uppifrån och ned, hela vägen ut till där ditt avlopp ansluter till kommunens rör. Alla avlagringar och proppar som finns i rören sköljs då bort och försvinner.

När arbetet är klart sätter vi igen alla öppningar i rören och städar efter oss så att det ända vi lämnar efter oss är rena och välfungerande rör.

Vanliga frågor om

högtrycksspolning & avloppsrensning

Det finns många frågor om vad en spolbil kan hjälpa till med och hur det går till med högtrycksspolning och avloppsrensning. Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får och berättar allt du behöver veta om hur det går till att spola och rensa avlopp.

I en normal villa går det att högtrycksspola rören på ett par timmar, men hur lång tid en högtrycksspolning tar beror på hur stort huset är och framför allt på hur avloppssystemet ser ut.

Högtrycksspolning tar längre tid i större byggnader med mer rör, men arbetet kan också ta längre tid om rören är svåra att komma åt eller i så dåligt skick att andra problem behöver åtgärdas samtidigt.

Du kan använda ROT-avdraget för spolning av avlopp i din egen bostad eftersom det räknas som en underhållsåtgärd. Avdraget täcker 30 procent av arbetskostnaden, vilket gör att totalpriset blir nästan en tredjedel lägre.

Du behöver inte själv ansöka om ROT-avdrag för högtrycksspolning av rör. Vi sköter allt det praktiska åt dig och drar av kostnaden direkt på fakturan.

Högtrycksspolning innebär att vi spolar dina avloppsrör på insidan med hett vatten under högt tryck. Det är ett effektivt sätt att bli av med avlagringar som med tiden sätter igen rören. Det är också ofta bästa sättet att bli av med stopp eller problem med dåligt flöde.

Vi har spolbilar i Botkyrka som snabbt kan vara på plats och hjälpa dig om du har akuta problem. Det går också bra att boka tid för högtrycksspolning och avloppsrensning.

Våra spolbilar i Botkyrka har alltid jour och är bemannade med kunniga rörmokare som kan rycka ut och hjälpa dig med akuta rör- och avloppsproblem när som helst på dygnet. Du bör aldrig vänta när du får stopp i avloppet. Ring rörjouren så får du akut hjälp direkt och slipper dyra efterräkningar på grund av fuktskador.

En spolbil kan hjälpa dig med högtrycksspolning av avlopp som underhållsåtgärd eller för att lösa akuta problem.

Sugbilen ska du anlita om du har problem med brunnar som blivit igensatta av slam, något som ofta drabbar dräneringsanläggningar.

Ibland kan åtgärder behöva kombineras så att du först tar in en sugbil för att rensa brunnarna och därefter en spolbil för att skölja ur rören.

Hur ofta dina rör behöver högtrycksspolning beror på hur mycket och till vad de används. Ett avlopp som till exempel utsätts för stora mängder fett och relativt lite hett vatten behöver spolas oftare än ett som enbart används för vatten.

Materialet och åldern på dina rör har också stor betydelse. Be gärna din vvs-firma om råd eller ta in en rörmokare för inspektion på plats om du är osäker. Vi har spolbilar i Botkyrka tillgängliga på kort varsel på de flesta tider och platser.

Det kan bli stopp i avlopp av flera olika skäl. Absolut vanligast är att vattenlåset är igensatt och behöver rensas. Det är något de flesta kan lösa på egen hand men vill du inte göra jobbet själv är det inget problem att ta hjälp av en rörmokare.

Det kan också bli stopp i avloppet på grund av avlagringar som ansamlas och sätter igen rören med tiden eller för att du har otur och spolar ned något som fastnar, oftast i en olämpligt placerad rörböj.

Det finns sätt att få bukt med stopp i rören på egen hand, men det är svårare än att rensa vattenlåset. Enklaste sättet är ofta att ta hjälp av rörjouren som har tillgång till rätt utrustning för att peta sönder eller spola bort proppar i avlopp.


Warning: file_get_contents(): Peer certificate CN=`svenskstamspolning.likeback.se' did not match expected CN=`svenskstamspolning.se' in /home/likeback/svenskstamspolning.se/wp-content/plugins/wp-hummingbird/core/modules/class-delayjs.php on line 163

Warning: file_get_contents(): Failed to enable crypto in /home/likeback/svenskstamspolning.se/wp-content/plugins/wp-hummingbird/core/modules/class-delayjs.php on line 163

Warning: file_get_contents(https://svenskstamspolning.se/wp-content/plugins/wp-hummingbird/admin/assets/js/wphb-add-delay.min.js): Failed to open stream: operation failed in /home/likeback/svenskstamspolning.se/wp-content/plugins/wp-hummingbird/core/modules/class-delayjs.php on line 163